Prepkurs

Justus ry ordnar årligen en prepkurs till de som ansöker till Helsingfors universitetets juridiska fakultetet. Vi ordnar prepkurser på både svenska och finska.

Kursutbudet:

Närkurs

Pris: 600 euro*
Early bird -erbjudande: 580 euro* (giltigt fram till den 31.1.2020)
På den här kursen erbjuder vi närundervisning i Vasa. Kursen tillämpar sig särskilt bra till dig som bor i Österbotten och vill maximera dina möjligheter att komma in på fakultetet. Kurspersonalen hjälper dig under hela våren.

 • Flera lektioner och undervisning om urvalprovsmaterialet
 • Svarstekniklektioner
 • Ett mångsidigt materialpaket som innehåller t.ex. övningsuppgifter och facit
 • Kursens Moodle-sida var allt material som används under kursen laddas upp. Det finns bl.a. en diskussionsforum i Moodle där man kan ställa frågor och få svar på dem.
 • Två simulerade inträdesprov som poängsätts. För varje svar får man också personlig feedback.
 • En personlig tutor som stöder dig i studerandet samt i allt annat.

*Det finns en reserveringsavgift på 200 euro på närkursen, som ska betalas inom 14 dagar från anmälningsdagen. Observera att anmälan är bindande och reserveringsavgiften inte returneras ifall ansökandet avbokar sitt anmälan.

Distanskurs

Pris: 200 euro

Distanskursen tillämpar sig till alla sökanden runt om i Finland och bjuder på en möjlighet att delta på prepkursen praktiskt hemma. Vårt förmånliga distanspaket innehåller mycket material som kan utnyttjas vid sidan av läsningen från publiceringen av urvalsböckernas fram till urvalsprovet.

 • Ett mångsidigt materialpaket som innehåller bl.a. övningsuppgifter med facit. Vi postar materialpaketet till din hemaddress.
 • Två simulerade inträdesprov som poängsätts. För varje svar får man också personlig feedback.
 • Kursens Moodle-sida dit allt material som används under kursen laddas upp. Det finns bl.a. en diskussionsforum i Moodle där man kan ställa frågor och få svar på dem.

Materialpaket

Pris: 130 euro

 • Ett mångsidigt materialpaket som innehåller bl.a. övningsuppgifter med facit. Vi postar materialpaketet till din hemaddress.
 • Kursens Moodle-sida dit allt material som används under kursen laddas. Det finns bl.a. en diskussionsforum i Moodle där man kan ställa frågor och få svar på dem.

Materiaalipaketet publiceras så snabbt som möjligt efter att urvalsböckerna kommit ut.

Anmälningen till prepkursen

Anmälan till vårens 2020 prepkurs börjar 2. december 2019 kl 9:00 till e-postaddressen valmennuskurssivastaava@justuswasa.fi. Kom också ihåg att nämna vid anmälningen om du deltar på den svenska eller finska kursen.

Det finns ett begränsat antal platser på kursen och anmälningarna antas enligt anmälningsordning. Anmäl dig till kursen så snabbt som möjligt.

Du får ett bekräftelse per e-post när vi har mottagit din anmälan.
Saat vahvistuksen ilmoittautumisesta sähköpostiin, kun olemme vastaanottaneet ilmoittautumisesi.

Obs. Vi förbehåller rätten att redigera den här webbsidan, prissättningen eller innehållet innan anmälningen börjar.

 

Ifall du har något att fråga om Justus prepkurs, ta gärna kontakt med prepkursansvarige:

Olli Jylhänlehto
valmennuskurssivastaava@justuswasa.fi
044 321 0911