Justuksen oikeusapu

Oikeusapu

Oikeusaputoimikunta tarjoaa maksutonta oikeusapua ja oikeudellista neuvontaa Vaasan kaupungin yliopistoissa ja korkeakouluissa opiskeleville opiskelijoille. Oikeusaputoimikunta on Justus ry/r.f:n alaisuudessa toimiva oikeusapua tarjoava toimikunta ja se koostuu Vaasassa opiskelevista oikeustieteen opiskelijoista.

Neuvontaa tarjotaan esimerkiksi perhe- tai perintöasioissa-, vuokra- tai työsopimuksiin liittyvissä asioissa, sekä opintotukea koskevissa kysymyksissä. Oikeusaputoimikunta tarjoaa kirjallisia neuvoja sähköpostitse.

Oikeusaputoimikunta neuvoo opiskelijoita suomeksi ja ruotsiksi kaikissa oikeudellisissa asioissa, poissulkien kuitenkin vero-oikeudelliset ongelmat. Toimikunta ei laadi asiakirjoja asiakkaiden puolesta eikä edusta asiakkaita. Asiakirjojen laadintaa varten annetaan kuitenkin oikeudellista neuvontaa ja asiakkaiden asiakirjoja tarkastetaan. Lisäksi oikeusaputoimikunta neuvoo mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin.

Huomaathan, että toimikunta koostuu oikeustieteen opiskelijoista ja pyrimme mahdollisimman kattavaan neuvontaan. Justus ry/r.f. ja oikeusaputoimikunnan jäsenet eivät ole vastuussa neuvojen oikeellisuudesta.

Tarvitsetko oikeusapua? – Toimi näin:

Täytä alla olevat tiedot ja kuvaa tilanteesi kattavasti – aloita kertomalla alusta asti mitä on tapahtunut, ketkä liittyvät tapahtumankulkuun ja mitkä ovat omat intressisi asiassa.

  • Kaikki antamasi tieto ja asiakirjat käsitellään täysin luottamuksellisesti
  • Mikäli sinulla on hallussasi asiaan liittyviä asiakirjoja, pyydämme sinua lähettämään asiakirjat liitetiedostona.
  • Oikeusapua pyytävän asiakkaan tulee pyynnöstä todistaa olevansa oikeutettu maksuttomaan oikeudelliseen neuvontaan näyttämällä opiskelijakorttia tai vastaavaa todistusta opiskeluoikeudesta.

Asiakkaalta saatetaan pyytää tietojen täydennystä sähköpostitse, mikäli vastausta on haasteellista antaa puutteellisten tietojen perusteella.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 14 päivän sisällä yhteydenotosta, poislukien kesäisin ajalta 1.6 – 31.8. Toimikunta ilmoittaa sinulle myös, mikäli tapaustasi ei oteta käsiteltäväksi. Toimikunta ei ole velvollinen perustelemaan kielteistä päätöstään.