Vuosijuhlat

Vuosijuhlat ovat koko opiskeluvuoden arvokkain ja suurin juhla. Justuksen vuosijuhlia juhlitaan perinteisesti marraskuussa, ja juhla kokoaa yhteen sankoin joukoin akateemisia arvovieraita, yhteistyökumppaneita sekä entisiä että nykyisiä justuslaisia. Vuosijuhla on tapahtuma, jolloin kannattaa jättää tenttikirjat pölyyntymään ja vaihtaa päälle juhlatamineet.

Vuosijuhlat alkavat kutsuvieraiden cocktailtilaisuudella, jossa yhteistyökumppaneilla ja muilla edustajilla on mahdollisuus esittää tervehdys vuosia täyttävälle Justus ry/r.f.:lle. Ennen iltajuhlaa juhlavieraiden on mahdollista ottaa osaa potrettikuvaukseen. Iltajuhlassa juhlavieraat pääsevät nauttimaan muun muassa kolmen ruokalajin illallisesta, puheista, muista ohjelmanumeroista sekä tietenkin loistavasta vuosijuhlatunnelmasta. Iltajuhlan jälkeen juhlatunnelma jatkuu jatkoilla, ja seuraavana päivänä vuorossa on PÄÄPÄIVÄ eli suunta otetaan kohti sillistä!

Lisätietoa vuosijuhlista saa yleisvastaavalta.

 

PUKEUTUMINEN

Justuksen vuosijuhlien pukeutumisetiketti on sukupuolineutraali. Pukeutua voi oman valinnan mukaisesti frakkiin, tummaan pukuun tai iltapukuun. Koska Justuksen vuosijuhlia vietetään talvisessa marraskuussa, myös ulkopukeutumisessa on hyvä muistaa juhlien arvokkuus. Vaikka tiettyjä pukeutumiseen liittyviä etikettiohjeita on, ei sen rikkomista ole tarpeen liikaa murehtia. Jokainen saa tulla vuosijuhliin omana itsenään, ja pukeutumisessa tärkeintä on tilaisuuden arvokkuuden lisäksi se, että valitussa asussa on hyvä olla. Kaikkein tärkeintä on nauttia juhlasta ja hyvästä seurasta!

Frakki tai tumma puku

Frakkiin kuuluu musta hännystakki, valkoinen rintamuksesta kovitettu pystykauluksinen paita, valkoiset liivit, silkkisivunauhaiset housut ja yksinkertaiset kalvosimet. Frakin kanssa ei käytetä rannekelloa, sen sijaan kello laitetaan housujen taskuun. Frakin kanssa käytetään valkoista rusettia ja valkoista taskuliinaa, joka näkyy kapeana viiruna. Valkoisten hansikkaiden käyttö on mahdollista. Ennen vuosijuhlia järjestetään tilaisuus, jonka kautta juhlavieraiden on mahdollista vuokrata frakki ja osallistua frakkisovitukseen.

Tumma puku on nimensä mukaisesti tumma, eli musta, tummanharmaa tai –sininen. Liivit sointuvat puvun väriin. Puku saa olla myös hillitysti raidallinen, mutta ei liituraitaa. Asuun kuuluu valkea paita ja kaksinkertaiset kalvosimet ja helmenharmaa solmio. Puvun kanssa voi käyttää kelloa.

Sekä frakin että tumman puvun kanssa käytettävät jalkineet ovat perinteisesti mustat,
ohutpohjaiset kiiltonahka- tai nahkakengät. Sukat ovat tummat.

Iltapuku

Iltapuku on täysipitkä, juhlavaan tilaisuuteen sopiva asu. Täyspitkän puvun lisäksi on sallittua pukeutua hieman lyhyempään mekkoon. Lyhyemmänkin mekon helman tulisi kuitenkin
perinteisesti peittää polvet myös istuttaessa. Iltapuvun ja sitä mahdollisesti täydentävien asusteiden värivalinnassa ja tyylissä saa käyttää omaa harkintaa.

Nauhat ja kunniamerkit:

Akateemisiksi kunniamerkeiksi määritellyt nauhat ja merkit kuuluvat vuosijuhlien asuun. Frakin ja tumman puvun kanssa nauhaa kannetaan oikealta olkapäältä alas vasemmalle asetettuna. Nauhan tulee frakin kanssa käytettynä olla liivin alla. Puvun kanssa nauha jää takin alle, mutta solmion päälle. Iltapuvun kanssa nauhaa pidetään ruusukkeena puvun vasemmassa rintamuksessa, kuitenkin niin ettei nauha kosketa paljasta ihoa. Nauhoista arvokkainta tai suurinta organisaatiota edustavaa kannetaan ylimpänä.

Kunniamerkkejä kannetaan ne myöntäneen tahon ohjeiden mukaan joko nauhassa tai puvun vasemmassa rintapielessä. Kunniamerkkien kanssa ei käytetä frakin taskuliinaa.